Kunderne säger


"För cirka 7 månader sedan fick jag tyvärr konstaterat diskusbråck i nedre ländryggen, vilket innebar att jag varken kunde gå, stå eller sitta. Jag var sängliggande i 1,5 veckor och därefter påbörjades en långsam rehabilitering.

Efter 1,5 månads sjukfrånvaro från mitt arbete blev jag erbjuden en knästödsstol av min arbetsgivare. Till en början var jag skeptisk och kunde inte föreställa mig att det skulle kunna göra en skillnad på att jag kom till jobbet eller blev hemma, men jag ville självklart prova det.

Kenneth från Ergopartner kommer ut på min arbetsplats. Han har olika stolar med sig som jag provar och vi enas om att den bästa för mig är en Back App sadelstol. Jag provar den i cirka 3 veckor och märker en tydlig skillnad på att sitta på denna stol och i en vanlig kontorsstol.

Jag går från att vara deltidssjukskriven i en månad till fulltidsjobb. Jag hade inte kunnat komma tillbaka på arbetet så fort utan hjälp från denna stol."

Pia Lykke Rutkjær

Fängelsebetjänt, Statsfængslet i Jyderup, Danmark

******


"TACK för din tid i dag – vi var alla tre väldigt glada och nöjda och dina små tricks och justeringar skapade ökad arbetsglädje."


Vibeke Sode Hjorth 
Förlagschef, Forlagsgruppen Lohse

"För min del har jag ett diskbråck samt ett stelt bäcken och behandlas på sjukhus för detta. Jag har haft sådan tur att jag fick möjligheten för att prova den köpta Back App i ca. 1 månad.

Det har varit en fantastisk upplevelse. I början skulle man bara vänja sig till att sitta på en stol utan rygg men denna ”provperiod” var snabbt över. Det har varit den enda stol som jag har kunnat sitta på. En stor lättnad och samtidigt en ”smärtlindring” varje gång man sätter sig.

Fördelen med stolen är dessutom att man inte vrider på kroppen och att det är lättare att ställa sig upp då man lätt kommer ”ner” i stolen och inte ”upp” från den.  Att komma ”upp” från en stol är otroligt smärtsamt men här undviker man den belastningen.

Samtidigt tvingar man fram ett svank i ryggen istället för att falla ihop i en vanlig stol, vilket är lika smärtsamt. Då diskbråcket kräver att man inte bara kan sitta i samma position en hel dag men behöver gå runt eller stå upp möjliggör stolen denna aktivitet på ett lättare sätt.

Stolen har bland annat medverkat till att jag har kunnat klara mig på arbetsmarknaden på heltid istället för sjukskrivning som sjukhuset först rekommenderade.

Med denna erfarenhet som bakgrund blev stolen snart inköpt till resten av personalen. Jag kan verkligen rekommendera stolen."

Henriette Overdahl

Decoflame ApS