Välj en av dessa varianter
Produktnamn Antal
EasyChair sadelstol, svart konstläder, sitthöjd: 63-88 cm. E100579
7 150,00 kr 8 937,50 kr

EasyChair sadelstol

SKU
EasyChair sadelstol
Top

EasyChair – Ergonomisk stol som stärker din rygg och hållning

EasyChair är en ny och unik sadelstol. Den är särskilt utvecklad för att lätta på belastningen och det tryck som vi dagligen utsätter våra ryggkotor för. Det hjärtformade och 360-grader rörliga sätet ger dig minimalt med tryck på ryggrad och svanskota, och samtidigt får du stabiliserat och tränat dina ryggmuskler. Sätet är flexibelt så att du får rörelse genom hela dagen.

Du uppnår följande genom att sitta på EasyChair:

Bättre hållning i kroppen

Du har möjlighet att köra stolen högre än normalt, och du får därmed en ”S-formad” kurva i din rygg. Detta minskar trycket på dina diskar i ryggen och förebygger därför också diskprolaps och andra problem.

Genom att sitta högt, undviker du att falla ihop som en ”sköldpadda”, där hakan kommer fram och ryggen blir rundad. En människas huvud väger 6-7 kilo, så det är väldigt belastande för nacke och axlar att hålla huvudet om man sitter felaktigt och faller framåt.

 

Behaglig att sitta på

Våra kroppar är gjorda för rörelse, och möjligheten att sitta i balans och samtidigt få rörelse, gör att kroppens led blir ”smörjda”. Genom att sitta lite högre uppnår du också en bättre blodgenomströmning.

Enkel och flexibel

Stolens lilla fotkryss gör det enkelt att komma runt, och stolen är därför upplagd för tandläkare, kliniker och andra ställen där man ska röra sig mycket runt.

Sadelstolen passar också bra till kontoret för dem som önskar att sitta ergonomiskt istället för att sitta på de traditionella stolarna.

Den fås endast i konstläder, och du är därför alltid säkrad en stol som är enkel att göra ren och som kan användas i alla miljöer där bakteriemängden ska hållas nere.

Stolen är utvecklad i Norge i samarbete med fysioterapeuter och kiropraktorer, och det är lagt stor vikt på kvaliteten.

Höjdjustering: 63-88 cm.

Sätesstorlek: Bredd 35 cm x Djup 30 cm.

Vill du höra mer om stolen eller prova den gratis i 14 dagar, så kontakta oss gärna.